TÁJÉKOZTATÓ TÁMOGATÁSRÓL

Home / TÁJÉKOZTATÓ TÁMOGATÁSRÓL

TÁJÉKOZTATÓ TÁMOGATÁSRÓL

Iratazonosító: 3365894264

Támogatott: Bocska Község Önkormányzata

Cím: 8776 Bocska, Bocskai István út 4.

Adószám: 15436612-1-20

MFP azonosító: 1004209881 Projekt azonosítója: 3345154083

Önkormányzatunk a Magyar Falu Program keretében meghirdetett Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése – 2022 című, MFP-ÖTIF/2022 kódszámú pályázati kiírásra támogatási kérelmet nyújtott be.

A támogatást elnyertük.

A vissza nem térítendő támogatás összege 1 442 796 Ft.

Köszönjük a Magyar Államnak a támogatást!

A projekt címe: Kegyeleti hűtő beszerzése Bocskán

Az önkormányzat nem rendelkezett nem az elhunytak megfelelő tárolására alkalmas hűtőkamrával, ezért az önkormányzat a projekt keretei között beszerezett egy kétszemélyes, koporsós tárolásra is alkalmas mobil halottas hűtőt.

Ezzel egy jelentős temetni szolgáltatásbővítés valósult meg, ami már régi terve volt önkormányzatnak.

Eddig az elhunytak megfelelő, átmeneti elhelyezése nem volt megoldott, illetve többletköltséget jelentett. Ezen okok miatt nyújtott be pályázatot önkormányzatunk, melynek célja egy kegyeleti hűtőkamra beszerzése volt.

A kegyeleti hűtőt a Medi-Tervill Kft. szállította és üzemelte be.

A megvalósított fejlesztés tisztességes, minden szempontból alkalmas megoldást jelent elhunyt szeretteink ideiglenes elhelyezésére, mielőtt végső útjukra kísérnénk őket. A települési szolgáltatásoknak egy fontos eleme a kötelező önkormányzati feladat, a temetői szolgáltatás megfelelő mindségben történő megoldása. A helyi lakosok részéről jogos elvárás volt, hogy a végtisztességet méltó körülmények között tudják a halottnak megadni, de ez sajnos a múltbéli infrastrukturális állapotok mellett nem volt biztosított. A fejlesztéssel a településen komplex módon megoldásra került a temetési szolgáltatás alapinfrastruktúrája.

A projekt költségvetésébe tartozott még a kötelező nyilvánosság biztosítása, a pályázat előkészítése, illetve a projektmenedzsment tevékenység.

Comments are closed.