TÁJÉKOZTATÓ A PROJEKTRŐL

Home / TÁJÉKOZTATÓ A PROJEKTRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A PROJEKTRŐL

Támogatott: Bocska Község Önkormányzata

Cím: 8776 Bocska, Bocskai István út 4

Adószám: 15436612-1-20

MFP azonosító: 1004209881

Projekt azonosítója: 3284469059

Önkormányzatunk a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése – 2021 című, MFP-ÖTIK/2021 kódszámú pályázati kiírásra támogatási kérelmet nyújtott be.

A pályázatunk nyert.

 

A projekt címe: Az udvari épület bővítése kemenceházzal Bocskán

 

A vissza nem térítendő támogatás összege 9 921 558 Ft, amely fedezte az udvari épület bővítését, a kemence építését, illetve a projektmenedzsment és a kötelező nyilvánosság költségeit.

Köszönjük a Magyar Államnak a támogatást!

 

A régi falurész központjában a Petőfi utca elején áll a volt iskola épülete, amely az 1920-as évek második felében Klebelsberg Kunó kultuszminiszter által fémjelzett – országos iskolaépítő program időszakában épült, típus iskolaként. A volt iskola épületét az elmúlt időszakban pályázati forrásból Közösségi Házzá alakítottuk át. Jelen projektben az udvari épület bővítésével fedett-nyitott kemenceház építése valósult meg, amely szabadtéri programok megtartására is alkalmassá válik.

A kenyérsütésre és más helyi sajátos ételek elkészítésre alkalmas kemence egyedi kialakítású, dongaboltozatos, téglalap alapterületű, mely főként a Dunántúlon ezen belül terjedt el. Ezzel a megoldással is igyekszünk visszanyúlni, életre kelteni elődjeink mindennapjait, kultúráját, méltóképp megemlékezni róluk, illetve a lakosság helyi identitását minél jobban megerősíteni.

 

Egy újszerű közösségi tér jött létre, amely a település minden lakójának megfelelő minőségű és mennyiségű programot biztosít

Fontosnak tartjuk a helyi identitás-erősítését, mivel úgy gondoljuk, hogy a lakosság minél erősebb kötödése a településhez megállíthatja, lelassíthatja az évek óta tartó elvándorlást. Szeretnénk, hogy az itt élő emberek minél boldogabban, egymással jó kapcsolatot ápolva éljenek falunkban, és ehhez elengedhetetlen volt olyan közösségi tér kialakítása, amely nem csak találkozási pontként szolgál, hanem megfelelő kulturális szolgáltatást, szórakozási lehetőséget is nyújt. Az udvari épület végében, annak bővítésével került kialakításra a fedett-nyitott kemenceház.

 

Bocska fontos törekvése és célja, hogy vidéki településként is fokozza népességmegtartó és népesség növelő erejét, valamint a fiatalok helyben maradását, és úgy gondoljuk, hogy a projekt megvalósításával ehhez közelebb kerültünk.

 

 

 

                                                                                       

 Csák Szilvia, polgármester

Comments are closed.