Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése

Home / Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése

Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése

TÁJÉKOZTATÓ A PROJEKTRŐL

Támogatott: Bocska Község Önkormányzata

Cím: 8776 Bocska, Bocskai István út 4

Adószám: 15436612-1-20

MFP azonosító: 1004209881

Projekt azonosítója: 3289662345

Önkormányzatunk a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése – 2021 című, MFPTFB/2021 kódszámú pályázati kiírásra támogatási kérelmet nyújtott be.

A pályázatunk nyert.

 

A projekt címe: Meglévő falugondnoki szolgálat fejlesztése új falugondnoki busz beszerzésével Bocskán

 

A vissza nem térítendő támogatás összege 14 999 447 Ft, amely fedezte a falugondnoki busz beszerzését, és az ezzel kapcsolatos egyéb járulékos költségeket is úgy, mint regisztrációs adó, forgalomba helyezés, matricázás a Magyar Falu Program előírásai szerint.

Köszönjük a Magyar Államnak a támogatást!

 

Önkormányzatunk falugondnoki szolgáltatást működtet a településen széles körű tartalommal. A településen iskola, óvoda nem működik, így a gyerekek a zalaszentbalázsi és nagykanizsai óvodásba és iskolába járnak, sokan közülük a falubusszal. A buszt szociális ebédszállítás, szakrendelésre, egészségügyi vizsgálatra, hivatali ügyintézésre, rendezvényekre szállításra, bevásárlásra, gyógyszer kiváltásra is használjuk. Emellett rendszeresen segítjük az iskola és az óvoda gyermekeit színházlátogatás, kirándulás, vagy iskolai, óvodai fellépések kapcsán helyszínre szállítással. Az új falubusz beszerzése elengedhetetlen volt, jól illeszkedik a település fejlesztési terveihez, hiszen ez is a településen élők kényelmét, jobb ellátottságát szolgálja.  A szolgálat a település lakóinak nagy megelégedettségére működik. A 9 személyes gépjárművel kívánjuk a szolgálat fejlesztését biztosítani. Bocska fontos törekvése és célja, hogy vidéki településként is

fokozza népességmegtartó és népesség növelő erejét, valamint a fiatalok helyben maradását. Az új busz beszerzése hozzájárul településünk hátrányainak mérsékléséhez, az életminőség és a közszolgáltatások elérhetőségének javításához.

 

A beszerzett új gépjármű: 1 db 9 személyes Renault Trafic Pack Comfort típusú gépjármű.

Környezetvédelmi szempontból a beszerzett falubusz teljes mértékben megfelel az európai irányelveknek, emellett pedig költséghatékony, megbízható szervizháttérrel rendelkezik.

 

Településünk már működő falugondnoki szolgáltatása magasabb szintre léphet, egy magas színvonalú, alacsonyabb káros anyag-kibocsátású és üzemanyag-fogyasztású gépjárműbeszerzés révén.

 

A beszerzés a Nyitrai Autóház Kft-től valósult meg.

 

                                                                                             

 

                                                                                                 Csák Szilvia, polgármester

Comments are closed.